11 Comments
Jul 24, 2022Liked by Jens Ganman

Tack för bra text.

Ja vad gör vi. Tittar bort och biter ihop när glädje, frihet och framtidstro försvinner. Människor blir gnälliga, grälsjuka och irriterade över småsaker. Inåtvända och misstänksamma. Inget trevligt samhälle att leva i.

Expand full comment

Slangning utav diesel är ett ’väletablerat’ problem även i tätorten.

Skulle hyra en lätt skåplastbil på OK i Häggvik(Sollentuna) för 2 år sedan och fick veta av mackpersonalen att många av deras lätta skåplastbilar slangats på diesel under arla morgonstund…

Ja någonstans kommer ’gränsen’ att gå även i detta ’aparta’ land…

Oavsett när…det kommer inte att bli vackert … :-(

Expand full comment

En nationell skilsmässa är på sin plats. #SecessionIsTheFuture

Expand full comment
Jul 24, 2022Liked by Jens Ganman

😢😢

Expand full comment
Jul 24, 2022Liked by Jens Ganman

Nice Cowbell! 😀

Expand full comment
author

Ja det är nog en sån med där i bakgrunden ja...! Well spotted.

Expand full comment

Den utveckling vi ser idag är inte nödvändigtvis en strävan efter förbättring utan har istället blivit en slags "bakåtutveckling" - en regression mot sämre förhållanden. Obehagligt och förbryllande att människor av fri vilja väljer att piska på utvecklingen åt fel håll. Det där märkliga självskadebeteendet som man ofta talar om, och att vi är fredsskadade och som ett slags botgöring för att vi har det för bra måste hitta på sätt att göra det sämre för oss själva - och för andra. Det senare inte minst viktigt för dem som sitter på den politiska och mediala makten. De piskar andra till underkastelse och tvångspåtagande av tagelskjorta medan de själva lever i sina isolerade och privilegierade bubblor under premissen "it's OK when we do it".

Expand full comment
Jul 25, 2022·edited Jul 25, 2022

"Men vad händer om staten här på hemmaplan fortsätter att retirera i den takt som nu sker?"

Svensken kommer vänja sig vid sin nya ägare, en närliggande klan.

För tanken på att själv slå tillbaka finns inte, varken nu eller när det väl händer. Servicen är dålig nu men kostar multum, precis som det kommer vara med en ny ägare. Så kommer det bli någon skillnad om det är staten eller någon klan som har makt över dig?

Expand full comment

Tyvärr stämmer jag in i din trista text, Jens! Läste just att regeringen i Italien, som vanligt, avgått. Inget märkligt kanske, men den förmodligen bäste mannen för jobbet fixade inte heller att få ihop det. Fr a inte ekonomin. Miljoner italienare står nu med mössan i hand och är beroende av en stat som inte kan leverera de bidrag de behöver för att få mat på bordet. EU har på något mystiskt sätt skrapat ihop en ohygglig mängd pengar från idiotländer som Sverige och lyckats ta stora lån. Italien vill akut ta del av stålarna för att föda folket. EU säger nej. Stålarna är designerade för "grön omställning" och jämlikhet för kvinnor och barn. Italien lever inte upp till dessa kraven...Undrar hur lång tid det dröjer innan det är slutsnackat om grön omställning...? Skall folk dö i svält innan vi börjar förstå att resurserna är slut och att västvärlden med EU i spetsen snart är tillbaka på botten av Maslows behovspyramid...? Hårt arbete är enda vägen framåt. Det är bara att gråta ut ångesten och ställa sig bakom plogen igen...

Expand full comment

Det här med att inte vilja se vad som sker fast alla vet det- påminner faktiskt om HC Andersen

Kejsarens nya kläder

Alla ser at kejsaren är naken men ingen törs säga det! Bara det lilla barnet vågar säga sanningen!

Kunde vara en beskrivning av dagens samhälle! Frågan är om någon vill och törs lyssna idag!

Expand full comment

👍☀️.Hinner inte mer, hjortronen väntar. Dem hade så jädra bråttom i år, måste vara det där med klimatet😉😜

Expand full comment