30 Comments
Feb 15, 2023Liked by Jens Ganman

Den nya regeringen kommer aldrig lyckas rensa upp i myndigheterna ”detta första år”. Jag är dessutom tveksam till att de ens har tillräckligt med krisinsikt.

Men om de börjar, så måste kommunikatörerna läggas till din lista Jens. De finns i överflöd på alla myndigheter och kommuner och regioner...

Expand full comment
author

Sant!!

Expand full comment

Johan

Under alla dessa år - fr.o.m 2013 och framåt har Public Service / TV inte haft en enda debatt/ ingående samtal om invandring och dess konsekvenser. Jag menar då inte på Anders Lindberg-Helle Klein nivå…

Varför har det inte givits utrymme för vår främsta forskare inom nationalekonomi, sociologi, historia, statistik m.m. att diskutera konsekvenserna av en hög invandring och prognostisera vilket samhälle det skapar? Varför har begreppet konsekvensanalys lyst med sin frånvaro?

Expand full comment

Ingen kommer att sakna Migränverket. Merit Wager borde i min värld utses till boss.

Expand full comment
author

Hon var först att skriva utförligt om det - ja. Men hennes bok ignorerades när den kom. Så så många andra varningssignaler.

Expand full comment

Jag sa ifrån 2015 men tvingades till tystnad av närstående.

Expand full comment
Feb 15, 2023Liked by Jens Ganman

Jens, Mikael Ribbenvik ska väl i alla fall ersättas nu.

En sak som alltid förbryllat mig är det där med att vara papperslös, att sakna identitetshandlingar, att det verkar öka chansen att få stanna i Sverige som flykting. Även om man så är ärlig, så verkar det bättre att sakna såna handlingar.

Expand full comment

I Sviden ve have a system! 😕😕😕

Expand full comment
Feb 15, 2023Liked by Jens Ganman

Mycket bra beskrivning av historiens haltande, linkande igenom drömska dimmor. Och nödvändiga åtgärder. för att flytta ångesten dit där den hör hemma, men sällan upplevs. Nu behövs alla "golv" för verklighetsförankrad återuppbyggnad och mycket tydliga och direkta samtal med dem som kommit och inte förstår vissa fakta. Allah varken raserar eller bygger hus. Människor avgör om vi ska ha paradis eller helvete. Stäng gränsen och annonsera med UPPTAGET och UNDER RENOVERING.

Expand full comment
Feb 15, 2023Liked by Jens Ganman

Glöm dock inte att det var Erdogan som öppnade flyktingkranen till Europa! De flesta hamnade i Grekland 2015 men när Grekerna tvingades till ”korset ” av EU påhejade ffa av Tyskland vars banker finansierat den stora Grekiska lånebubblan, så öppnade de i sin tur gränsen norrur!

Detta ledde till den gigantiska folkvandring upp genom Europa!

Det var bara när EU började betala miljarder till Turkiet som flödet av människor avtog något! Skadan är dock skedd och vi får leva med de demografiska följderna för lång tid framöver!

Nästan inget sker av en slump, det finns alltid ekonomiska drivkrafter i bakgrunden! Det ekonomiska etablissemanget vill dock inte prata om dessa felbeslut utan gör allt för att tiga ihjäl detta och istället mobilisera propaganda apparaten till att sprida desinformation om grunden och ansvaret för problemet mha diverse nyttiga idioter i media och det välfärdsindustriella komplexet!

Som alltid gäller ”Follow the money” !

Expand full comment
Feb 15, 2023Liked by Jens Ganman

Vet du vad jag tror? P ville bli av med några vilda som strömmade från Kaukasus till Syriens "räddning" och destabilisera Europa. Vi vet att han ser människor som legobitar ungefär och bombar glatt för att de ska dö eller fly. Turkiet blir fullt och ser planen utvecklas - kranen lämnas öppen tills man kan vinna något på att stänga. ISIS säljer billig stulen olja som delvis går till Turkiet, men Putin kan ersätta den med egen från ryska folket ganska stulen olja, så ner med IS, som nu också måste fly, en del hem igen mitt i flyktingströmmen där alla möjliga ansluter till strömmen mot det mest inbjudande landet i norra Europa. Dessutom kan nu Turkiets storchef fortsätta via Syrien till återskapande av Ottomanska riket. Så ström mot landet som inte är självförsörjande vad gäller mat men har ganska gott om lärarbrist, arbetsbrist av passande sort och bostadsbrist, men leder godhetsligan (grupperingar), som får alla att betala på många olika sätt via dela med sig - principen, som sitter som en smäck i kulturen hos recepienten. Här är ingen en legobit. Det blev stökigt och bra tycker P med lite överflödande terrorism och traskar vidare i planen mot Ukraina. Idag fanns debattörer i EU-parlamentet, som krävde mindre prat och mera fart på samordning och utrustning till Ukraina mot P's stora krig.

Konsekvensanalys är ingen folksport.

Expand full comment
Feb 16, 2023·edited Feb 16, 2023

Man ska också komma ihåg att det gick kontinuerliga = dagliga flygturer från div. länder rätt in i Sverige. Hur sönderbombade eller trasiga städer än är så verkar alltid flygtrafiken fungera väldigt bra...

Många gick inte "till fots" även om det narrativet var bättre för att passa i uråldriga media för att skapa snyftreflexer...

Expand full comment

Absolut, jag håller med. Jag vet vad jag såg på Arlanda vid den tiden. Mest slående var kvinnan från Nigeria med en packning, som måste kostat skjortan att få med sig, med kokkärlen överst!

Expand full comment

Tack Jens! Euforin! "-Det är euforin som är det viktiga. Småsaker som volymer, bostäder, skolor och tandläkare...äh, det ordnar sig. Var nu inte en sådan där omänsklig tråkmåns! Vi är ett rikt land!" etc etc i all d-a oändlighet...Jag förlorade en del vänner 2015 när man inte stämde in det närmast religiösa tävlandet om vem som kunde vara mest medmänsklig. Säker på att det finns en hel drös i denna substacken inkluderat Herr Ganman som förlorade en del vänner också. "-Jaja, det blev kanske inte så bra med öppna gränser men nu tar vi utmaningen att försörja de 1,3 miljoner som inte är anställningsbara! Var är pengarna? Koldioxid! Härligt! En ny utmaning. 70 TWh för att tillverka fossilfritt stål är en baggis att fixa! Några vindsnurror till bara! Det är närmast otroligt vad bra det känns inombords att få rädda planeten och tänk så mycket pengar vi kommer att tjäna. Det räcker till och blir över!"... När det gäller invandringen så erkände Herr Löfvén att han inte såg det komma. När det gäller Hybrit så slipper vi alla fall höra Steffe upprepa samma sak. Det enda vi vet med både invandring och Hybrit är att det är två projekt som politiker kastat sig in i utan konsekvensanalys och det är, till slut, våra gemensamma skattepengar som ryker. Att städa bort en generaldirektör är en början men det måste kvastas riktigt ordentligt och pengakranarna måste stängas av omgående!

Expand full comment
Feb 15, 2023Liked by Jens Ganman

Mycket bra Jens!

Expand full comment
Feb 15, 2023Liked by Jens Ganman

Universiteten! Rena dårhusen numera. Byt ut alla som inte sagt ifrån...

Fast då blir väl lokalerna rätt tomma...

Expand full comment

Närå, de som har stövlarna på i olikas slags terräng, eller dykardräkt och de som rotar med provrör, mikroskop, gaskromatografer etc. och som har vant sig vid att inte lyssnas på får mer plats. Kanske även oflashiga klimatforskare utan PR-avdelning kan få extra utrymme.

Expand full comment
Feb 15, 2023Liked by Jens Ganman

Jag har fortfarande minne av en tågresa från Malmö Central 2015. Det var helt overkligt att befinna sig där.

Expand full comment
Feb 15, 2023Liked by Jens Ganman

Väldigt bra text! Tänk att man tillät landet sjunka så snabbt. Nog flertal tjänstemän som blev rika på korkade beslut…

Expand full comment
Feb 15, 2023Liked by Jens Ganman

Ribbenvik fick frågan i SVT igår angående ” aktivism” men inte ”han ” som gick i Dressman kläder…..Skönt att man se det på folk……

Expand full comment
Feb 15, 2023Liked by Jens Ganman

Wow! Tänk om någon kunde lyssna.

Expand full comment

Tror ärligt talat att det räcker till 95% att ändra reglerna, så kommer myndigheterna följa dem. 99% av alla handläggare är inte aktivister. Det är det här med att lagstifta som det hänger på. Att sitta på en myndighet och konsekvent bryta mot lagstiftningen som styr myndighetens verksamhet skulle vara sjukt tungrott, och det skulle inte vara möjligt i någon större omfattning. Sedan är det ju så, att om man inte förmår skapa de nya reglerna och få dem genom utredning och riksdag, då går det inte. Men då har inte myndigheten heller fått de reglerna, så då får politiken ta på sig det.

Expand full comment

Att läsa dig är, alltid spännande, överraskande och lärorikt. Vilket är utvecklande, tillfredsställande och trevligt, och jag tycker om trevligt. Så, som vanligt - Tack!

Expand full comment
author

...och som vanligt: tack som läser!

Expand full comment

…och som vanligt upprepar jag att det är svårt att avstå nöjet att läsa det du skriver Ganman. Dina texter inspirerar mig och integrerar mig tillbaka till denna världen, samtidigt som de informerar mig om det faktiska läget, i Sverige och världen idag. Dina texter är en livräddande livboj, så värdet av det du skriver, kan aldrig skattas högt nog.

Expand full comment