40 Comments
Sep 22Liked by Jens Ganman

Jag är rätt övertygad om att de flesta politiker, forskare och journalister vet både orsak och verkan till problemen. Men elefanterna i rummen skymmer fortfarande sikten.

Så känslor och värdegrund håller ännu greppet.

Citerar Sowell: En del sanningar är så uppenbara att det krävs 10 års akademiska utbildning och forskning för att förklara bort dem.

Expand full comment
Sep 22Liked by Jens Ganman

"Blandade skolor" - låter kul och... ja... något låter det väl som. Men vi har inte sett något framgångsrikt med all denna blandning. Jag får upp en bild: Apolloprogrammets kontrollrum i Houston 1969. Något så oblandat är svårt att hitta. Vita män mellan 34 och 52, i vita skjortor, sladdriga slipsar, rökandes, svettandes. Här var gräddan av toppgänget i elitorganisationen som under några år fokuserat på en närmast övermänskligt svårt uppgift. Detta är också en bild av den fina sidan av manlighet; män gör saker tillsammans, de skapar i grupp, kan koncentrera sig på en stor uppgift. Vanligen blir det bra resultat, men inte alltid. Stora fälttåg för att inta andra länder är inte någon god sak, men dock en del av det berömda livet. Naturen är verkligen inte "god". Ursäkta, jag halkade vid sidan av Jens tema. Men poängen är att vi delar upp oss för att vi vill, vi vill vanligen ha homogenitet där vi kan lita på varandra. En främling betraktas som en främling under viss "observationstid". Det är inte fientligt, det är naturligt.

Expand full comment
Sep 22Liked by Jens Ganman

För att citera en gammal reklamsnutt ( om ett annat ämne) ”jag är inte bara forskare, jag är socialdmokrat också!”

Tänk att det stora partiet har gått ifrån att bygga folkhemmet till att bara bygga luftslott! Det är länge sedan politiker talade om vad som behöver göras . Numera handlar det bara om att säga saker som slätar över och bortförklarar tidigare förd politik!

Expand full comment
Sep 22Liked by Jens Ganman

Bra Jens.

Har varit inne på detta tidigare, frustrationen över att inte poletten verkligen trillar ner hos den vita medelklassen som fortfarande står med gapande munnar och funderar på hur det kunde bli så här.

Så frågan blir då: Hur mycket jävligare måste det bli innan poletten trillar ner?

Expand full comment

Suck. Om vi utgår från det rinliga att Stefan Löfven inte kunde tänka själv eller räkna eller svetsa för den delen, så har några andra gjort det åt honom. Nises var en av dom. ÄR en av dom. Lögnarna. Falsariespridarna.

Klart att han inte sett nåt från sitt Paradis, det är ju en cykelväg som skymmer all verklighet. Innerst inne vet Nises att det han varit med att skapa kommer att gå käpprätt. I Borlänge och hela landet.

Vinsten lite längre fram var en medveten lögn från första stund. Allt, precis allt för makten.

Expand full comment
Sep 22Liked by Jens Ganman

Bisarrt var ordet, lika bisarrt som att jag nu har på SVT på i bakgrunden, där pratar man också om krisen.

Klimatkrisen..där Greta och någon annan priviligerad övre medelklass tjej lägger ut sin världsfrånvända uppfattning om budgeten, och vad den kommer att innebära för jordens klimat.

Förnekelsen när det gäller det som sker i vårt land är helt monumental.

Nu en ny Sandvikenrapport som av en (särskild) händelse som handlar om följderna av vad den gamla rapporten försökte intala oss.

Expand full comment
Sep 22Liked by Jens Ganman

En helt berättigad fråga Jens. Det vore intressant att få veta vad denna S-politiker har att säga till de somaliska tjejer som inte vill täcka sitt hår och inte vara bevakade av någon klanledare…

Expand full comment
Sep 22Liked by Jens Ganman

Inte så verklighetsfrämmande som det kan verka. Enligt lagen om bostadsrättsföreningar får en kommun (eller region) inte förvägras medlemskap i en förening, om kommunen förvärvat en bostadsrätt i föreningen. I normala fall behöver en medlem tillstånd från föreningens styrelse för att få hyra ut i andra hand. Om en kommun vill hyra ut den förvärvade bostadsrätten till någon, så kan föreningen emellertid inte motsätta sig detta. Härliga tider.

Expand full comment

Jag jobbade ju i Borlänge på folkhögskolan där, 2002-2009, när importen av somalier började. Jag vet inte hur de tänkte, sossarna som styrde, det har ju varit rött i hundra år. Men det var verkligen trevligt folk, somalierna. De spelade bandy, det gjorde. Jag tog med mina tjejer ut på skidor. Men jag insåg att integreringen skulle bli hart när omöjlig. En äldre, erfaren SFI-lärare sa det också. Han hade då 25 år i branschen, och han sa att en somalisk 35-årig mamma med sex barn kommer ju aldrig att integreras, och knappt hennes barn heller. Jag träffade 20-åringar som inte kunde tillägna sig ens det basala, som vikt- och längdmått, eller ens det som lågstadiet lär sig. Jag har skrivit om detta sedan 2015, och nu har Tjärna Ängar 3000 somalier på papperet, och det kan finnas 7000 till där. Ingen vet.

Expand full comment
Sep 22Liked by Jens Ganman

Okej, nu står vi där med ”somalitown” i Borlänge, ”arabistan” i Malmö, Assyrien-Syrianerstan i Södertälje, osv, osv. Vad har våra stackars politiker för plan nu? Bussa runt barn? Vem bemöter dominanta invandrarkillar med våldskapital som vaktar sina ”revir”. Det finns hur många frågor som helst, men inga svar. Det blir bättre sen... det duger inte. Vi har ju samma politiker som tidigare, de som hjälpte till att släppa fram eländet vilket Jens visade i texten ovan. Detta är faktiskt riktigt svårt.

Expand full comment
Sep 22Liked by Jens Ganman

Tack Jens! Vi har, inte bara i Sverige, utan i stora delar av fr a västvärlden utvecklat institutionaliserad dumhet och en mycket stor och systemhotande andel Homo Fragilis! Verklighetens grymma kraft kommer att vrida tillbaka alla dessa gråtare/gråterskor/värdegrundsmånglare/godhetssignalerande dårar till det sunda förnuftet men inte förrän de står vid stupet...

Expand full comment
Sep 22Liked by Jens Ganman

Ja si det kryllar av forskare. Jag förundras. Har man börjat dela ut titeln på högstadiet?

Jag tror fullt och fast att det existerar intelligenta politiker, men det märks inte riktigt. Arbetsmiljön måste vara präglad av de andra.

Riksdagspartier är numera små och försörjda med statligt partistöd. Ej valda assistenter med blött finger i luften styr och ställer.

När jag jobbade för länge sedan och lyssnade på uttalanden och debatter, så tänkte jag ofta - de här människorna verkar inte riktigt fatta vad som finns i landet av flit, begåvning och kunnande. Hur ska de kunna vårda de tillgångarna? Nu har vi sett att rent önsketänkande länge haft ett fast grepp och det mediokra får hela tiden plats utan skarpa frågor från journalister, som Jens påpekat många gånger. Konsensusreligionen med minsta gemensamma nämnare vad gäller tankeförmåga är det som gällt länge. Nu har vi den här bubblan, med de interaktioner man kan ana, klistrad vid köttgrytorna. Mycket kunnande hålls på armslängds avstånd och intrapartikommunikation och lojalitet leder före meritokrati., särskilt tydligt i S+Mp. Landet är smockfullt av tappade sugar, som inte kommer till tals. Jag tror bara på MED och Riksrevisionen, samt några frispråkiga protestanter.

Vem anmäler sig till städpatrullen? Och hur ska den komma till makten? När jag känner efter ordentligt så är jag mer ledsen än arg.

Expand full comment
Sep 22Liked by Jens Ganman

Övertygade kommunisten Ohly satte sina barn i privatskolor. Det vore värt att börja nysta utifrån och göra något av för en journalist. Men få skulle väl våga. Jag har alltid arbetat i kulturbranschen och varit omgiven av folk långt ut på vänsterkanten. Många av dessa hade sina barn i privatskolor. Och idag bor dessa gamla kolleger i bostadsrätter. Man saknar ord.

Expand full comment

Man måste väl vara djupt troende partivän om man inte ska skrika rakt ut när man läser dessa artiklar!

Min fars favorit ordspråk ( som jag ofta fick höra var ) Dum gjorde som dum sade!

Expand full comment
Sep 22Liked by Jens Ganman

Det står ju helt fritt för fd. Stefan Löfvens pressekreterare och forskaren vid Malmö universitet att visa vägen att själva flytta till tjärna ängar och andra utsatta områden och låta sina eventuella barn gå i dessa blandade skolor och leva som de lär i det mångkulturella paradiset Sverige.

Jag tillägnar denna låt och dess innebörd till alla som inte lever som de lär utan vill "leka goda" i offentligheten och på sociala medier för att putsa sin egen fasad samtidigt som de bor i "osynliga" gated communities där avsaknaden av större kapital och kontakter är den osynliga muren.

https://www.youtube.com/watch?v=7GIs0QP9NIM

Black Sabbaths bassist Geezer Butler är inte bara chef som bassist han är även chef som människa.

Dedikerad äkta djurvän sedan barnsben, medlem i PETA och tillsammans sin fru driver han kampanjer mot "puppy mills" och djurplågeri. Personligen utfäster han stora belöningar till de som kan avslöja djurplågeri och djurplågare. Han adopterar hundar och katter som farit illa.

Jag slog till på Nextory (Prova 30 Dagar Gratis) och lyssnade när Geezer Butler högläste ur sin egen självbiografi "Into The Void" och det var ren magi och befäste ännu mer ovanstående.

För den som vill förkovra sig i Black Sabbath och inte vet var den ska börja kan jag rekommendera mästerverken.

Black Sabbath - "Sabbath Bloody Sabbath" 1973 (Sång Ozzy Osbourne)

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=mfTpjrzas5E

Black Sabbath - "Heaven and Hell" 1980 (Sång Ronnie James Dio)

https://www.youtube.com/watch?v=uWAhd4KkVUU

Black Sabbath - "Headless Cross" 1989 (Sång Tony Martin)

https://www.youtube.com/watch?v=jpeR4jA57o0

När jag hade Nextory gratis i 30 dagar passade jag även på att lyssna på dina böcker.

"En Brunråttas Bekännelser"

En riktigt bra bok rörande och igenkännande i synnerhet kapitlet om din fars sista tid, har upplevt liknande för mina närstående med försenad behandling o.s.v.

Många i Sverige kommer få sitt "Jimmie Moment" när anhöriga eller de själva ska in i äldreomsorgen i synnerhet om de inte har egna engagerade barn eller vänner som strider för att de ska få komma in till ett bra äldreboende och att de ska få rätt behandling.

Har du inte engagerade barn eller vänner som strider för dig mot inkompetenta färdtjänst chaufförer, äldreomsorgs personal , biståndshandläggare, läkare o.s.v. så blir din sista tid i livet med stor sannolikhet som en skräckfilm.

Det är milsvid skillnad på olika färdtjänst chaufförer, äldreomsorgs personal , biståndshandläggare, läkare och äldreboende. Har du maximal otur hamnar du på ett äldreboende där personalen är mer engagerad i att fika och skvallra än dig och de preppar upp dig lagom till de strikta besökstiderna.

Har du otrolig tur och förmodligen någon väldigt engagerad anhörig eller vän som stridit för dig hamnar du på ett äldreboende där personalen är engagerad i dig och det finns inga besökstider utan dina anhöriga kan komma och gå när som helst på dygnet, de har fått en egen kod och de får ta med sig hunden så länge den är kopplad i de allmänna utrymmena dock kan hunden var lös på ditt rum.

Det lilla landet som ångrade sig av dig och Mustaffa Panshiri

Är en strålande bok och borde vara obligatorisk lyssning/läsning för alla som vill Sverige väl.

Avslutar med en låt som jag tillägnar alla som satt Sverige i det tillstånd som det är idag.

https://www.youtube.com/watch?v=MUvEazsCHWw

Expand full comment

Obegripligt att så så många har lurats in med floskler och vackra utfästelser ! Politiker som tanklösa nickedockor och deras ännu mer huvudlösa tillskyndare i PKMEDIA som trots att de haft resurser att veta. Eller ta reda på bättre så har dessa rövslickare inte haft lust ? Ork ? Förstånd ? Rätt partibok ? Feghet ? Att komma fram till att Kejsaren är naken och eller att det rent vetenskapligt ( a la Hans Rosling tex ) kommer att gå åt helsicke med den förda politiken ! DEt är inte bara den ökända hästen från Troja utan en förstörelse som med den egyptiska ( muslimska ?) gräshoppssvärmarna ! HUvuden borde rulla på både politiker och pkmedia !

Expand full comment