40 Comments
May 18, 2022Liked by Jens Ganman

BIKT.

Jag är hemsk. Jag äger den här obehagliga småaktiga känslan. Har redan förlikat mig med den.

Och jag längtar efter dessa försoningssökande samtal då de plockar av sig bröstplåten för att visa god vilja och de här lite plötsliga vänliga tillropen ”mellan raderna” som vi ägnar oss åt i Sverige för att signalera att vi ”kanske hade lite fel” och vill försonas.

Väntar på de här skiftningarna. För när de dyker upp, när plåten åker bort och de förtäckta ursäkterna börjar flimra förbi, när garden sänks, så kommer jag sakta driva in det slöaste jävla spjutet jag hittar. Jag föraktar, och jag hatar dessa människor. Lägervakter. Honeckers. Det finns inga ursäkter för att låtit sig dras med i vad som pågått i Sverige det senaste decenniet. Inte när det gäller hur man betraktar människor med avvikande uppfattningar. Hur de betraktar sig själva. Vilka friheter man tycker sig kunna ta gentemot andra människor. Man ska inte förlåta dessa människor. Jag tror de har fröet latent i sig. Driften att vid första chansen vilja trampa på andra. De kommer göra det igen, om man låter dem. Och det tänker jag inte.

Hemskt va?

Expand full comment
May 18, 2022Liked by Jens Ganman

Så sant det du förutser Jens! Jag kan se dem krypa till korset en efter en och med skamlig blick viska till mig:

"Jag var naiv och trodde gott om alla flyktingar som ville bosätta sig i Sverige. Pojkarna... eller egentligen var de ju män... sa ju faktiskt att de flydde undan kriget.... fast nu när jag tänker efter... hur kunde de hoppa över så många länder på väg upp till Sverige... och varför tog de inte med sig sina systrar? Och hur ska vi göra med alla dessa somaliska kvinnor som föder i genomsnitt åtta barn? Och varför är de så våldsamma när de faktiskt borde visa oss lite tacksamhet?! Och visst var det en mor och hennes söner jag såg kasta stenbumlingar på polisen?!

Det är ju vansinne! Vi borde utvisa hela familjen för det där!"

Expand full comment
May 18, 2022Liked by Jens Ganman

Grund problemet med vänstern är att man inte vill se människan som hon är utan som hon borde vara i en teoretisk idealvärld! Det där klassiska ”skall man följa kartan eller terrängen?”

Vi är ju komplexa varelser som har möjligheten att både göra gott och ont!

Det är det som är att vara människa!

Att vilja förenkla människor till goda eller onda och välja bort de ”onda”

är i grunden en barnslig tanke. Barn måste så småningom växa upp och mogna för att klara sig i vuxenlivet!

Pk är ett sätt att infantilisera debatten

så att ingen skall behöva ”växa upp ”

och ta svåra beslut.

Denna ”curling” av befolkningen går att hitta i synen på kravlös uppfostran som tog fart när 68-generationen blev föräldrar! Anti auktoritet blev ett ledord och nu skördar vi frukterna av detta!

Expand full comment
founding
May 19, 2022Liked by Jens Ganman

Hur vill du bli ihågkommen av dina barn och barnbarn frågar jag ibland mina vänner i den pensionärsgrupp jag deltar i? Vill du, att de skall minnas dig, som en rakryggad person, som vågar ta skit eller som en person, som i och för sig förstår vår katastrofala invandringspolitik, men som inte vågar protestera, därför att du är rädd för att bli kallad "rasist"?

Expand full comment
May 18, 2022Liked by Jens Ganman

Tack för din uppdatering. Den hjälper mig mig att hålla hakan upp och huvudet kallt.

Expand full comment
May 18, 2022Liked by Jens Ganman

Stupidity ,det är var jag kallar detta.

Likadant alla dessa idiotiska ord som likavärde och annat som de hittar på för att sätta folk på plats av det enkla anledning att man inte köper idiotin de håller på.

Expand full comment
May 18, 2022Liked by Jens Ganman

Tacksam för att jag har vänner och bekanta runt omkring mig som man kan vara sig själv med. Ibland häpnar jag t o m när de försiktigt säger vad de tycker.

Expand full comment
May 18, 2022Liked by Jens Ganman

#mintippingpointärnådd Fast jag kommer nog vilja ha dem tillbaka. Tycker det är alldeles för kul att ha rätt, vill gärna få chansen att 'rub it in'. Skämt åsido - jag befarar att många kommer att framhärda till det bittra slutet.

Expand full comment

Tack för denna texten, Jens. Mycket bra skrivet. Det berör. Jag skrev en hel del i Hallandsposten ett tag. Fr a reseskildringar från alla mina affärsresor runt om i världen. Kände mig som en del av samhället. Sen fick HP in en vänsterliberal överstepräst som ledarskribent. Var nog ungefär samtidigt som Reinfeldt höll sitt hjärnsläppstal om öppna hjärtan. Översteprästen talade om för oss bönder hur vi skulle tänka och leva. I början kunde jag inte hålla käften utan tog strid. Sökte direkt konfrontation med prästen...varför, kan man undra...Sakta maldes jag ner, slutade skriva och sa upp prenumerationen. Hamnade i strider på sociala medier. Bråkade med klimatnissarna som tjatade om att vi konsumerar 4 jordklot i Sverige. "Varför tar vi då hit ekonomiska flyktingar från Långbortistan där de konsumerar 0,5 jordklot?" Fick aldrig något svar mer än att jag förmodligen hade mörka agendor. Ett socialdemokratiskt kommunråd i Kungsbacka tyckte att jag gjorde bäst i att ta mina företag och familj och flytta ifrån Sverige. "Såna som du passar inte här!". "Vem skall dra in stålarna till era ideologiska drömmar då?", frågade jag. Fick aldrig något svar...Du sätter fingret på det nu, Jens. Hur skall alla dessa dårar klara alla dessa 180-gradare? Kanske "tur" nu att det är krig och att Erdogan pekar på den nakna kejsaren. Handhjärtansmänniskorna klarar bara en kris i taget så nu tystnar debatten om integrationskatastrofen. Vi står med byxorna nere och med mössan i hand. Nu vill vi bli välkomnade med öppna famnar in i NATO. Vår verklighetsfrånvända självbild får sig en rejäl törn. Jag tror dock att Sverige kan bidra en hel del i framtida krig. Vi kan skicka dit utredare som håller reda på att krigen pågår klimatneutralt...Hej och hå...

Expand full comment
May 19, 2022Liked by Jens Ganman

Jag har en vän som nyss "kom tillbaka" i ett helt vanligt samtal där hon konstaterade att landet tagit in alldeles för många för att någonsin kunna hämta sig.

Hon låtsades som att vi alltid varit överens fastän vi båda vet att det inte varit så.

Jag lät henne komma undan med det eftersom jag inte måste ha rätt varenda gång utan faktiskt kan nöja mig med att vi står på samma sida igen.

Expand full comment

Intressant analys, tror du har mycket rätt i den i sak. Däremot tror jag inte på att kappvändarna kommer erkänna sin insiktsfulla tvärvändning, tvärtom kommer de, åtminstone många, likt narcissisten bara ignorera att de bytt åsikt och gå vidare med den nya som om de alltid haft den nya åsikten/insikten. Såna som Gardell, Guillou, Ramberg, Sarnecki m fl är sannolikt inte förmögna att vara ärliga med sånt. Frågan är om inte dessa människor, som du säger, surrat sig så hårt vid masten att de hellre kör oss i botten och dessa typer har alltid följare. Så frågan blir ju om vi andra ska vänta på sammanbrottet eller vilka alternativen är att agera på annat sätt. Får väl hoppas på regeringsskifte i höst, fast tvivlar på att bror Duktig är rätt Hen för jobbet.

Expand full comment

Jag har varit hoppfull, men sedan 25 år har mitt hopp ätits upp, till att nu flämta med en minimal, flackande låga. Det är inte ens avgrundsdjup ondska hos politiker och makthavare, det är en omärklig glidning under många år, en postmodern hybris, där västlig sekulär demokrati trodde sig ha vunnit slaget om själarna. Nu är jag gammal och tål det mesta, men mina barnbarn som kan komma att leva ända till 2120, då svindlar det, Men så har väl alla tänkt om barnbarnen.

Expand full comment
May 19, 2022Liked by Jens Ganman

Det är rätt mycket rädsla och önsketänkande med i bilden. Allt är bra, som ett sövande mantra.

Sanningsmycelet växer stadigt, men det kan förvisso bli en hård kamp.

Expand full comment
May 19, 2022Liked by Jens Ganman

Tror inte Martin Ådahl kommer att vara den förste som ringer..

Expand full comment

Kommentarerna i detta brev från mr Ganman är bland de bästa jag sett på länge.

Både seriösa, intressanta inlägg blandat med humor i en salig blandning.Känner mej mindre deppig varje gång Breven från Dårkolonin dimper ner i mejlboxen….🤔🤔

Expand full comment
May 19, 2022·edited May 22, 2022

Jag blir aldrig kallad alarmist, istället får jag sympati. "Varför läser och lyssnar du på så mycket hemskt? Mår du inte dåligt? Vad gör det för nytta? Gör något kul istället!"

Ibland undrar jag om de inte har rätt... Men sen kan jag inte låta bli att föreläsa för dem hur jävla förjävligt det står till med bidragsfusk, korruption, köns och hudfärgskvotering, skolan, polisen, försvaret osv osv.

Nu ska de i alla fall rösta på Ebba istället för Annie. Vad nu det ska göra för skillnad.

Tur man kan hålla till i dessa mörka hörn där man åtminstone ser ett ljus :).

Kämpa på Jens! Skäll ut kappvändarna, sen välkomna dem till verkligheten så kanske det kan bli bättring.

Expand full comment