107 Comments
Sep 15Liked by Jens Ganman

Lysande Jens, lysande!

Så nöjd med att jag valde att betala för att läsa det du skriver😉

Du borde, förutom att skriva även jobba som ständig ”side kick” på SVTs Aktuellt, tänk vilket stöd du skulle vara för Nike, Cecilia, Kamilla å Anders.

Stäng. Gränsen.

Trevlig helg🙂

Expand full comment

Inget av det du räknar upp kommer att ske. Vi blir betalande åskådare till den största live-föreställningen nånsin. Behövs ingen tv. Gå ut på torget, ny landskamp varje dag.

Vi ska vara tacksamma att få leva i en spännande tid. Brasor och smällare varje dag, valborg året runt.

Expand full comment
Sep 15Liked by Jens Ganman

Tack Jens för en bra text.

Misslyckad integration är egentligen ganska lätt att förstå.

Skulle jag eller vilken etnisk svensk som helst överge svenskhet om vi migrerade till ett annat land? Framför allt om det är ett land som i kulturell mening är vitt skilt från Sverige?

Skulle jag anamma Saudiarabisk kultur om jag migrerade dit?

Nej, jag skulle söka mig till andra svenskar varhelst de fanns för att söka kulturell trygghet.

Är inget konstigt att somalier, syrier mm gör så i Sverige.

Det obegripliga är att våra styrande inte förstått det eller inte har vågat säga det.

Så ja - Stäng gränsen!

Expand full comment
Sep 15Liked by Jens Ganman

var nyligen med om ett sådant samtal ”jag vill ha mitt land tillbaka” etc. En halvtimme senare, ”alla är välkomna hit” av samma person. 🫣

Expand full comment
Sep 15Liked by Jens Ganman

Helt rätt. Det skulle dessutom vara förnämligt om EU kunde skärpa sig och stoppa all illegal intrafik via Medelhavet och andra gränser genom att följa Australiens exempel.

Expand full comment
Sep 15Liked by Jens Ganman

Fortsätt lyfta statistiken och konkretisera exempel som du gör i texten. Det är så lätt för en krönikör/politisk redaktör etc etc att skriva ”nog nu!” Men de får obehagskänslor av att formulera sig kring volymer och konkretisera de ”hårdare tagen” de nu börjar treva efter. Hårda tag behöver vara just det. Det kommer vara obehagligt för de som rimligen behöver träffas av dessa nypor. Det är poängen. Annars ingen förändring. Och Migrationsverket som myndighet -- blir rädd och frustrerad bara jag tänker på deras bristande processer, system och verkställighet.

Expand full comment
Sep 15Liked by Jens Ganman

”Låter det drakoniskt?”

Nä, inte alls, tvärtom. Jag vill gärna rädda detta land från undergång.

”Får ni hemska bilder av Nazityskland och ”Ihre Papiere, bitte!” i huvudet?”

Nä, inte alls, tvärtom. Jag vill gärna rädda detta land från undergång. Därför får jag bilder i huvudet, av statliga myndighetsutövare som gör sitt jobb - ”finally”.

Vi, det röstberättigade folket i det här landet, har röstat för en förändring, och jag ”hoppas-vid-min-gud” att det blir det också.

Annars är vi förlorade, och lika förlorat är i så fall detta land.

Expand full comment
Sep 15Liked by Jens Ganman

Kom att tänka på Johan Westerholms skrivning från, ja, redan 2016, om goda råd från Libanon.

https://ledarsidorna.se/ett-rad/

Expand full comment
Sep 15Liked by Jens Ganman

Haha, i all bedrövelse så kan jag faktiskt inte sluta skratta och förfäras över Mogge! Han lyckas framstå som extremt inkompetent bland sina kollegor i övriga S. Det är en stor bedrift. Lite som att framstå som lat bland sövda sengångare!

Expand full comment

Med gud, tänk att jag blir så glad, sprallig å alldeles upp i hejsan när det kommer nåt nytt att läsa från dig. Får skratta så sällan nu för tiden, iofs på gårdagens aktuellt, en finnpajsare som skrek satans terrorister i bakgrunden åt återställ våtmarksmupparna. Det var fantastiskt roligt. Mentalsjukhusen är vad som behöver återställas. I full prakt.

På lunchen sprang jag rakt in i det vandrande ”vansinnet” Baudin... Chefen har gått samma klass så dom snackade så glatt en stund, själv blev jag på dåligt humör. Med ett svärord innan.

Jens du kanske ändå får se över möjligheten med att starta upp en Substack deluxe till alla dom människor som är beredda att betala ytterligare en slant för att få skratta varje dag. Pax å vara med i det pilotprojektet, ett ord som stör livet ur mig f.ö. Eller smaka på denna, bli den bästa versionen av sig själv! Vilka satans floskler. Nu svor jag i alla fall. Dåligt.

Expand full comment
Sep 15Liked by Jens Ganman

Minns att jag och min man satt i soffan hösten 2015 och tittade på alla som kom till Sverige. Vi satt och pratade om när vi kommer att se effekterna av det som hände. Vi pratade om att det kommer att synas inom några år, typ 2017-18. Så här ytterligare några år senare så ser vi verkligen effekterna. Det är med sorg jag säger att vi måste stänga gränserna, för jag ser då att vi även måste stänga för de som verkligen behöver komma hit. De som skulle ha kommit hit såsom många andra har gjort och anpassat sig till vårt samhälle och älskar att bo här med det sätt vi har valt att leva. Dessa människor har vi nu själva sett till inte får komma till oss för att vi har tillåtit en massa människor som inte borde ha fått komma hit ha fått göra det och dessutom ha låtit dem stanna, både lagligt och olagligt på grund av dåligt skött politik (som vi har röstat fram och så som många fortfarande rösta fram.... ). Så otroligt sorgligt!

Expand full comment
Sep 15Liked by Jens Ganman

Det du beskriver är flera gigantiska manövrar. Totalstopp vid gränser, totalkontroll av vem som bor var, gigastora fängelser och betydligt strängare relationer till utomeuropeiska länder som vägrar ta emot sin egna kriminella medborgare. Bara att börja med. Vem kan åta sig ett sådant uppdrag? Politiska partier, polisväsendet eller rentav militära insatser? Viken riksdagsmajoritet ska godkänna åtgärderna? Problemen du beskriver har ju växt sig så gigantiska att social ingenjörskonst från förr blivit irrelevant. Den gamla vanliga socialtjänsten kan inte hantera proffesionellt hårdföra klangangsters. Vem stoppar dem? Och hur, det är frågan som jag ser det.

Expand full comment
Sep 15Liked by Jens Ganman

Mycket bra, Jens! Det känns dock som att den sovande majoriteten börjar vakna ur sin välfärdsslummer nu. Vi kan tacka höga energipriser, höjda räntor och höjda elpriser för det. Resultatet av den förda PK-idiot-politiken slår nu tillbaka och förhoppningsvis så ser vi det klarare i nästa val. Vi får nog inte en massa nya partier men förhoppningsvis ett annat virke på de politiker som partierna kastar fram. Idag så är det en bunke ideologiskt drivna naivister i frontlinjen och de kommer inte psykiskt klara det nya debattklimatet. Vi måste få väck dem så snabbt som möjligt. Det är bara att fortsätta att gnälla!

Expand full comment
Sep 15Liked by Jens Ganman

Mycket bra brev, tack! Och bra att pulsen får rusa lite när man tänker idioterna som inte klarar av att göra ett bra jobb. Och sorgligt när man tänker på att detta ”minska invandringen” kanske bara är valfjäsk också?? Har inte tänkt i dom banorna föränn nu.. Men återigen tack för ännu en upplysande text i detta mörker.

Expand full comment

Bra som vanligt! Sveriges mjuka metoder, i Uppsala vädjar polis och socialtjänst i brev till de kriminella att de ska sluta med att vara dumma mot varandra. Om det nu är sant(stod i DN) tvivlar jag på avsedd effekt… Personligen tror mer på riktigt hårda tag men det kommer aldrig att hända

Expand full comment
Sep 15Liked by Jens Ganman

Kan vara dags för Grannsamverkan med större befogenheter än att kolla förråd och soprum.

Expand full comment