22 Comments
Apr 20, 2022Liked by Jens Ganman

Varje gång jag ser och hör ”hela samhället måste…” ser jag rött. Dina ord beskriver den exakta känslan.

Expand full comment
Apr 20, 2022Liked by Jens Ganman

Lets face it - Socialdemokratin har sedan lång tid byggt upp ett ett välfärds maskineri som gick i stå någon gång i slutet av nittonhundratalet

Välfärden hade levererat och de stora klyftorna började jämnas ut

Detta riskerade att göra många inom den tärande sektorn överflödiga

Nya klienter behövs hela tiden för att motivera den stora byråkratin och dessa fanns i överflöd i tredje världen

Därför passade krigen i mellanöstern som hand i hansken för dessa intressegrupper

Det stora partiet fick dessutom påfyllning av väljarkåren

Oviljan att erkänna dessa grundläggande orsaker har nu blivit elefanten i det offentliga rummet

Alltför många karriärer står på spel

alltför mycket prestige skulle gå förlorad om folk förstår vilken perfekt storm som skapats!

Expand full comment
Apr 20, 2022Liked by Jens Ganman

Hur i hela friden ska detta få ett slut! En opposition som inte gör nåt för att vinna valet. Jag är pensionär och arg. Tänker på barn och barnbarn, som ska leva i eländet. Arg för att pensionen höjs för dem som aldrig betalt en skattekrona i Sverige.

Expand full comment

Enastående beskrivning av en verklighet, som allt för många blundar inför

Expand full comment
Apr 21, 2022Liked by Jens Ganman

Fan vad jag saknar det gamla homogena trygga konservativa Sverige. Utan all denna jävla skit. 😑 Jag vet det hade sina baksidor och allting inte var bättre förr. Men alltså dagens woke, pk, flum, ängslighet, lättkränkthet, islamism, bilbränder, upplopp, blåögd miljöfanatism som omöjliggör gruvor och industrier, osv osv osv osv osv. Radikal Feminism, "antirasism" , flygskam, kollektiv skam över att vara vit, "rasism mot vita finns inte", radikala moskéer och friskolor överallt, islamister infiltrerar typ alla partier, vi öser bidrag över deras föreningar, osv osv osv osv.

Expand full comment

Den skallige hade rätt i en sak; svenskar är ett sovande folk. Hade svensken varit vaken, mer brydd och omesig hade det aldrig sett ut som det gör i landet idag.

Visst, politiken har ställt till det, men de klentänkta och sussande svennarna är de som röstat fram skiten. Och fortsätter lägga sin röst på sin egen undergång. Fascinerande..

Expand full comment
Apr 20, 2022Liked by Jens Ganman

Jag känner mig ibland som en svikare som valde att flytta utomlands med familjen för ett antal år sedan. Men varje dag när jag följer svensk media inser jag att vi tog rätt beslut - jag tror att mina barn har bättre möjligheter där vi bor nu. Det är så trist hur det blivit.

Expand full comment
Apr 20, 2022Liked by Jens Ganman

Problemet är att journalister inte bara är nyhetsförmedlare de är också folkuppfostrare, tyvärr har den senare delen bara blivit större och större....

Expand full comment
Apr 21, 2022Liked by Jens Ganman

Så bra och obehagligt sant! Visst bubblar det lite här och var men det är viktigt att ha rätt värdegrund utåt… Jag har jobbat inom vård och skola och det är två områden som är fullkomligt havererade och utom all räddning enligt mig. Sorgligt med tanke på att de var i världsklass för inte så länge sedan.

Expand full comment
Apr 21, 2022Liked by Jens Ganman

Tack Jens. Jag har rest mycket i Australien i jobbet. Ett land som numera är väldigt mångkulturellt. Den stora skillnaden mellan Australien och Sverige är att ingen kommer in i landet som inte har för avsikt att försörja sig själv. Det ställs stora krav. Därmed vet alla att snubben man möter på gatan, högst troligt, inte är en belastning för landet. AustraIien har, liksom alla samhällen, sina problem. Det skall sägas. Jag upplever dock inte samma hyckleri som i den humanitära stormakten Sverige där det råder en annan (o)ordning. Precis som du snackat om länge, Jens, så råder de låga förväntningarnas rasism i Sverige. "Flyktingarna" är projekt för alla godhetsknarkare så att den lille svensken kan känna sig lite bättre. "Men håll er där borta och ha eran kultur men kan jag ta en selfie med dig och lägga ut på fejjan..."

Expand full comment
Apr 21, 2022Liked by Jens Ganman

Tack, Jens, för att du med Substack gett oss en möjlighet att stödja ditt viktiga arbete ekonomiskt.

Expand full comment
Apr 20, 2022Liked by Jens Ganman

Tack Jens, för ditt skarpa klarsyn i våra tiders djupa dimma. Det ger hopp. ❤️

Du skriver:

«Ni skulle förvånas, storligen, om ni visste vilka uppburna svenskar (med rätt värdegrund) som inte gillar mångkultur... vilket hat och förakt som bubblar under ytan. Jag undrar: var det det som var meningen? Var det denna splittring politikerna ville åstadkomma?

Antagligen inte.»

Jag är inte så säker länger.

Utvecklingen dom sista åren i Västeuropa har fått meg att tenka att detta faktisk måste vara deras övergripande mål – det är den enda förklaringen som ger mening; att dom faktisk önskar kaoz med zeta. Dom är fula egoister, men inte så rubbade och huvudlösa att dom inte förstår konsekvenserna av detta experiment, konsekvenser som har varit uppenbara sedan 80-90-talet.

Ref. klassikern med Carl Bildt i Rinkeby i 92: «We shall overcome»

https://youtu.be/mQakZce3GhQ

Expand full comment
Apr 21, 2022Liked by Jens Ganman

Det känns nattsvart ibland. Dina texter hjälper mig att inte drunkna i flödet av floskler från politikerna!

Expand full comment

Tack Jens, när jag läser vad du skriver och ser kommentarerna här vet jag att jag inte är tokig och inte ensam!😊

Expand full comment