61 Comments
Mar 6Liked by Jens Ganman

Jag skulle inte orka utan dina skrifter! Så våga inte ge upp. Jag försöker i det lilla att få människor att förstå vad som händer. Min syster säger, ”Jag förstår inte var du får allt i från, du måste lyssna på de riktiga nyheterna”. I februari när vi hade lite sol och go väder, min syster med gråten i halsen i telefon ”Det är hemskt, i februari ska det vara kallt. Tydligt vad som händer med klimatet, det har aldrig varit varmt i februari”. Håhåjaja, hon är 75 år och det har aldrig varit varmt i februari.

Expand full comment

Den monumentala naiviteten, klentänktheten och stoppa huvudet i sandensyndromet hos minst 50% av de jag möter på gatan, i centret, på krogen, i skoterspåret, på hockeymatchen och på systemet.

Där är förklaringen. Det fredsskadade sovande folket. Som låter sig vallas dit flocken skockas.

Skrämmande och på samma gång fascinerande att se hur flockimmunitet verkligen fungerar.

Expand full comment
Mar 6Liked by Jens Ganman

Lysande text. Mitt i prick 🎯

Känner mig som en utomjording när jag ser eller lyssnar på PublicService.

Undrar om dom och jag lever i samma land. Tyvärr kan jag få samma känsla bland bekanta som har SVT och SR som sin huvudsakliga källa. Och varje dag undrar jag HUR och NÄR medborgarna i detta land slutade tänka själva. Varför har vi blivit så flata, lata och fega ?

Expand full comment
Mar 6Liked by Jens Ganman

Ja, märkligt att fokusförflyttarna fått hålla på så år efter år. Utan dem hade sossarna varit nere på 15-20 % sedan länge.

Expand full comment
Mar 6Liked by Jens Ganman

Tack Jens. Jag delar din frustration och känner exakt samma. Jag har inget mer att tillägga egentligen. Jag bara undrar vad som krävs för att svensken ska vakna? En bomb från Putin eller kanske ännu värre, att vi lägger ner Mello...? En märklig passivitet. Skrämmande onaturlig. Zombies...?

Expand full comment
Mar 6Liked by Jens Ganman

Amen.

Expand full comment

Vi som anat vartåt det barkade vågade inte knysta ett ord av skräck för att stämplas som - ni vet vet vad. Allt medan de feta PS-katterna blev allt fetare.

Expand full comment
Mar 6Liked by Jens Ganman

Jag kan inte säga att det eskalerande inbördeskriget kommer som en överraskning precis, och inte lär det bedarra inom överskådlig tid.

Expand full comment
Mar 6Liked by Jens Ganman

Tyvärr har vi inte kvar de grundläggande förutsättningarna för vår demokrati eftersom de politiska partierna i mycket förändrats till kotterier och reklam byråer för sig själva ! Det finns inte kvar mycket av de gamla gräsrötterna. Så egentligen får vi skylla oss själva för att vi slutade engagera oss !

Expand full comment
Mar 6Liked by Jens Ganman

Jag har inget rött hjärta men delar ditt förakt. Obegripligt att det du skriver är sant!

Expand full comment
Mar 6Liked by Jens Ganman

Vem kan knäcka koden att få folk att förstå? Ungefär som att folk ska inse sockerindustrins manipulationer. Fungerar inte det heller.

Expand full comment

Tänk om nyhetsflödet redan gjort stora delar av oss till comfortably numb. Höga på konspiratoriska halvsanningar och rena lögner. Nu ger sig gängen även på släkt och vänner så våldsspiralen biter sig inte bara fast utan accelererar. Bäva månde. Keep up the good work Jens.

Expand full comment
Mar 6Liked by Jens Ganman

Jens, det pågår en kamp om verklighetssyn just nu och vänstern börjar bli alltmer desperata. Vi ser det tydligt i SVT/SR som ju försvarar vänstersynen med näbbar och klor. Såg t.ex. ett inslag om energi förra veckan där man närmast framställde dom som tycker nedläggning av kärnkraft var dåligt som galningar. Ebba pekades närmast ut som en sån galning i programmet.

Det handlar ju då också om att inte påverka våra myndigheter med politisk inriktning, det ska vara självständigt och opolitiskt verkar vara resonemanget från vänstern. Trots då att dom flesta chefer är tillsatta av vänstern. Är ju liksom dessutom alltid huvudskälet till att S vill ha regeringsmakten till varje pris, med den får man den s.k. utnämningsmakten och kan placera sina gelikar på alla höga poster i samhället. Vid köttgrytorna som det brukar kallas.

Nya regeringar har uppenbarligen problem att hantera detta. Man vet om man sparkar rikspolischefen och ersätter med en annan att kritiken blir att det är en politisk tillsättning. Det blir ramaskri i Aftonbladet och säkert DN, men även SVT/SR kommer garanterat köra samma story. Typ här ser vi nu vad som händer när dom högerextrema får makten. Moderaterna och kanske ännu mer liberalerna, är mycket rädda för en sånt mediadrev skulle jag tro.

Samtidigt säger Peter Springare i en färsk intervju att det är självklart att man kickar ut högsta ledaren vid problem. Så gör alla andra länder. Utan ledarförrändring kan man knappast förvänta sig någon förändring. Dessutom beskriver han en mycket destruktiv kultur inom polisen som förstås högsta chefen har det yttersta ansvaret för. Den kulturen är just att poliser som inte är tyst i ledet får räkna med att bli uthängd och lämnad ensam om dom kliver utanför ramarna. Även om dom så har rätt i sak som Peter Springare hade (han är numera inte polis längre).

Nya regeringen måste bli modigare och våga röra om ordentlig i grytan, annars blir det fyra dåliga år med lite förändring (dvs den negativa utvecklingen i samhället fortsätter) och rätt säker valförlust nästa riksdagsval.

Samtidigt kan man ställa sig frågan till alla S-väljare som tror S kan reda upp dagens problem, särskilt som att dom varit huvudansvariga i att orsaka dom med sin politik. Eller så är det så att S-väljare inte ser problemen eller tror bara det beror på socioekonomiska faktorer som då förvärras med en högerpolitik som "får klyftorna att öka", suck.

SVT/SR lär väl knappast ändra sin vänstervinkling vilket igen gör dom till vårt kanske största demokratiproblem, vilket gör att ditt arbete Jens är oerhört viktigt.

Expand full comment
Mar 6·edited Mar 6Liked by Jens Ganman

Kollar med avstand fran andra sidan Atlanten pa elandet som pagar i Sverige. Likheterna ar desamma aven om spelplanen ser annorlunda ut; media gor allt for att fokusera pa annat och bortforklara de underliggande problemen.

Ramaskri i alla media, sans viss hogermedia, nar den lagt utbildade poliskaren begar misstag i nagra av de over 50 miljoner interaktionerna som arligen ager rum i landet med allmanheten. Samtidigt sa fortgar det har i Chicago (samt manga liknande storstader) utan det minsta mediapaslag: https://heyjackass.com/

Det ar, enligt mig, rasism eftersom det endast drabbar utsatta och mestadels den svarta delen av befolkningen. Pa samma satt drabbas, just nu, endast de utanfor tullarna i Stockholm av valdsvagen i Sverige.

Sa lange som man kan kopa en ekologisk havrelatte pa Soder for mindre an 100 SEK sa kommer inget handa i mitt modersland! Mediakapitalet lever i en bubbla och forsatter sanda ut sina inbecilla teorier om varfor det ar som det ar i Sverige utan nagon som helst djupare analys. Hur kan det vara sa att Sverige star ut pa det viset som det gor jamfort med sina grannlander? Den koanen borde onekligen kontempleras pa yogamattorna eller over en havrelatte?

Expand full comment
Mar 6Liked by Jens Ganman

Jaaaa Jens! Det är lika underhållande som hamstrar i ett hamsterhjul. Vissa tål man inte se eller höra längre. Jag har börjat få störande reflexer vid statstelevisionens "vår politiska kommentator NN".

Kanske orättvist, men jag undrar faktiskt vad de gör om dagarna.....

Expand full comment
Mar 6Liked by Jens Ganman

😢😢

Expand full comment